(Jong)volwassenen

“Meer regie op eigen leven!”

ASS is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Hierdoor wordt informatie vaak anders geïnterpreteerd en kan je moeite hebben om details waar te nemen en te verwerken tot een samenhangend geheel.

Mensen met autisme hebben vaker dan andere mensen problemen met sociale communicatie, sociale interactie en verbeelding. Het kan moeilijk zijn om gevoelens te plaatsen en te uiten (zowel verbaal als non-verbaal). Ook het ontwikkelen, onderhouden van een sociaal netwerk en het begrijpen van relaties vinden mensen met autisme vaak lastig. Voor meer informatie over sociaal netwerk klik hier.

Autisme is een levenslange, vaak onzichtbare beperking die invloed heeft op alle levensgebieden in alle levensfasen. Het leven kan daardoor soms behoorlijk ingewikkeld zijn. Je staat vaak voor veel keuzes! Je wilt zelf je leven vormgeven en je wilt het zoveel mogelijk zelf doen.

Met meer begrip vanuit de omgeving en de juiste begeleiding kunnen veel mensen met autisme gewoon naar school of werk, relaties met anderen onderhouden en daardoor een zin- en betekenisvolle rol in de samenleving hebben. Autisme Zwolle kan hierbij passende ondersteuning bieden.